Bereikbaarheid Rijnland-Palts

Uw vakantiebestemming is uit alle vier windstreken goed bereikbaar. De meeste centra zijn via de snelweg bereikbaar en er liggen meerdere, ook internationale luchthavens, in de buurt. Ook per ICE, het spoor en het regionale streekvervoer ligt de Rijnland-Palts binnen handbereik. Ook over het water zijn we bereikbaar. Voor deze indrukwekkende belevenis aan de Rijn en Moezel is reserveren echter gewenst.

Bereikbaarheid met de auto

Naast een routeplanner adviseren wij u een kijkje te nemen bij het “Mobilitätsportal Rheinland-Pfalz”. Hier vindt u niet alleen informatie over files en verkeer, wegwerkzaamheden en treinvertragingen maar ook weerinformatie en parkeertips. 

Bereikbaarheid met de trein

Raadpleeg gewoon even de reisinformatie van de Deutsche Bahn.

Op pad met het streekvervoer

Wie in de Rijnland-Palts gebruik maakt van het streekvervoer, reist automatisch met de “Rheinland-Pfalz-Takt”. Regionale treinen rijden door de regio’s, snelle exprestreinen verbinden ze met elkaar. 

Bereikbaarheid met het vliegtuig

Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen op verschillende luchthavens in de Rijnland-Palts: zowel de luchthaven Frankfurt-Hahn als de luchthaven Zweibrücken zijn ideaal om snel en goedkoop naar de Rijnland-Palts te reizen. Shuttlebussen brengen u naar Trier, Koblenz, Mainz, Worms en vele andere grote en kleine steden. Bovendien kunt u ook gebruik maken van de luchthavens Köln-Bonn en Frankfurt Rhein-Main. Vanaf beide luchthavens reist u met het openbaar vervoer comfortabel verder naar de Rijnland-Palts.