Wijn en culinair genieten

Een goed glas wijn en lekker eten horen gewoon bij elkaar. Het maakt daarbij niet uit, of het de exclusieve topkeuken of een broodmaaltijd bij de wijnboer betreft. In het WijnRijk zijn vele wijnboerderijen en –schenkerijen te vinden waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Hier geeft men de voorkeur aan streekgerechten met ingrediënten uit de eigen tuin. De beste producten uit de regio worden vaak in de spotlights gezet: bijvoorbeeld met het regionale merk SooNahe. De uiterst milde temperaturen zorgen dat eetbare kastanjes, witte kool, perziken, abrikozen en amandelen hier prima kunnen groeien. Karakteristieke gerechten zijn “Kohlrouladen” (gevulde rolletjes van witte kool), zuurkool met ribbetjes en “Dippekuchen” (aardappelgerecht). De “Saumagen”, letterlijk de maag van een zeug, een vleesgerecht met varkensvlees en aardappelen, kreeg in de politiek zelfs wereldfaam en in de herfst is er niets lekkerder dan “Federweisser met Zwiebelkuchen” (witte wijn met uientaart).